17 Σεπτεμβρίου 2011 Ημέρα δράσης ενάντια στη δικτατορία των αγορών

http://www.amesi-dimokratia.org/el/component/k2/item/757-hmera-drashs-enantia-stis-agores

Στην Αθήνα 17/9 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στο Σύνταγμα και στη συνέχεια πορεία προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος καλεί όλες τις συνελεύσεις γειτονιών και πόλεων σε όλη την Ελλάδα να οργανώσουν τοπικές δράσεις ενάντια στις τράπεζες για την ημέρα.

Γιατί οι άνθρωποι είναι πάνω απ’τα λεφτά.

Ισότητα-Δικαιοσύνη-Αξιοπρέπεια
Άμεση Δημοκρατία τώρα.

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος.

. . .

Κείμενο καλέσματος για την παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στη δικτατορία των αγορών

http://www.amesi-dimokratia.org/el/anakoinwseis/item/766-keimeno-kalesma-17sep

Χρόνια τώρα τραπεζίτες και πολυεθνικές κερδίζουν εις βάρος μας. Μια οικονομική δικτατορία χτίζεται βήμα βήμα από τις αγορές και τους υπαλλήλους τους. Οι πολιτική εξουσία εφαρμόζει τα σχέδια όλων αυτών εξαθλιώνοντας χώρες και καταπατώντας τα δικαιώματά των λαών τους με σκοπό κι άλλο κέρδος, κι άλλο ματωμένο χρήμα. Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια έχει δανειστεί με επαχθείς όρους πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ από τα οποία πάνω από 100 έχουν πάει στις τράπεζες ενώ συνεχίζουν να χρηματοδοτούν αυτό σύστημα με λεφτά που παίρνουν απ’ την τσέπη μας.

Η πηγή του κακού είναι το χρήμα και αυτοί που το διαχειρίζονται. Ιδιωτικά ιδρύματα, τράπεζες και πολυεθνικές παίζουν μονόπολη στις πλάτες μας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Αρνούμαστε να αφήσουμε τη δικτατορία των αγορών και τη μαφία των τραπεζιτών να καταστρέφει τις ζωές μας, λεηλατώντας τους μισθούς και τις συντάξεις μας και κλέβοντας τα σπίτια μας για να σώσουν τις τράπεζές τους.

Συσπειρωνόμαστε και αντιδρούμε χωρίς χρώματα και κόμματα μια που όλοι αυτοί εξυπηρετούν το ίδιο σύστημα. Θέλουμε να τερματίσουμε την οικονομική κατοχή και να γκρεμίσουμε τη δικτατορία των αγορών γκρεμίζοντας το σύστημα που βάζει τα λεφτά πάνω από τους ανθρώπους. Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τα σύμβολα της παγκόσμιας οικονομικής μαφίας δημιουργώντας μια κοινωνία που δεν θα κυβερνάει το χρήμα.

Για αυτό συγκεντρωνόμαστε όλοι το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Συντάγματος στις 12:00 από όπου με πορεία θα φτάσουμε στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Γιατί οι άνθρωποι είναι πάνω από τα λεφτά.

Ισότητα-Δικαιοσύνη-Αξιοπρέπεια
Άμεση Δημοκρατία τώρα.

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος.

. . .

Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, Διεθνής μέρα δράσης ενάντια στη δικτατορία των αγορών

Ληστρικές υφαρπαγές μισθών, συντάξεων, σπιτιών, έκτακτες εισφορές «αλληλεγγύης», ούτε μισό ευρώ για τη Δημόσια Παιδεία, Υγεία και Μεταφορές, ειδικά φορολογικά τέλη για όποιον δεν μένει στο δρόμο, έκτακτα μέτρα, κι άλλα μέτρα μέχρι τον τελικό αφανισμό μας.

Για ποιον δανείζονται οι κυβερνήσεις; Σε ποιον στέκονται αλληλέγγυες και επιβάλλουν κι άλλα «χαράτσια»;

Χρόνια τώρα τράπεζες, πολυεθνικές, ιδιωτικά ιδρύματα, η απανταχού διεθνής τοκογλυφία πίνοντας όσο αίμα μας έχει απομείνει πλουτίζουν, καταδικάζοντας όλο τον πλανήτη στην εξαθλίωση, την ανέχεια, την απόγνωση. Οι πολιτικές εξουσίες και η ελληνική κυβέρνηση πουλάνε προστασία σ’ όλον αυτό το συρφετό της οικονομικής μαφίας. Για να συνεχίζει ανενόχλητο αυτό το ανθρωποφάγο καρτέλ κερδοσκόπων να λεηλατεί τις ζωές μας, να διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο, να μας βάζει φυλακή γιατί δεν έχουμε πια να του καταθέσουμε ούτε τον κουμπαρά των παιδιών μας. Η Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια έχει δανειστεί με επαχθείς όρους πάνω από 485 δισεκατομμύρια ευρώ από τα οποία πάνω από 400 έχουν πάει στις τράπεζες.

Από ποιον δανείζονται; Σε ποιον δηλώνουν ότι «έχουμε πόλεμο» ;

Δανείζονται, δηλαδή κλέβουν όλους εμάς. Τους αναλώσιμους. Εργαζόμενους, Ανέργους, Επισφαλείς, Συνταξιούχους, Φοιτητές, παιδιά που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί. Κηρύσσουν τον πόλεμο ενάντια σε όλη την κοινωνία. Μας καθησυχάζουν όμως ότι ο πόλεμος αυτός θα είναι τρυφερός αφού για κάθε οικογένεια θα υπάρχει ένας εργαζόμενος.

Η ζωή μας δεν παίζεται στο παγκόσμιο καζίνο σας! Καμιά εθνική συναίνεση στο βωμό των τοκογλύφων!

Συσπειρωνόμαστε και αντιστεκόμαστε πέρα από χρώματα, κόμματα και πάσης φύσεως τερτίπια που ως στόχο έχουν τη συντήρηση αυτού του σάπιου συστήματος. Η οικονομική κατοχή, η δικτατορία των αγορών και το παγκόσμιο λόμπυ της οικονομικής μαφίας θα μας βρει απέναντι της!

Γι’ αυτό, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη

Συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Συντάγματος, στις 12 το μεσημέρι και διαδηλώνουμε εν μέσω θεατρικών δρώμενων μέχρι την Τράπεζα της Ελλάδος.

Συζητάμε και οργανώνουμε κοινωνικές μορφές αυτοοργάνωσης, στις 15.00 μ.μ, στο Σύνταγμα με δράσεις που προωθούν την αλληλέγγυα οικονομία (ανταλλακτικό παζάρι, συζητήσεις για το κοινωνικό νόμισμα και την τράπεζα χρόνου και συναντήσεις με δίκτυα παραγωγών και καταναλωτών)

Ανταλλάσουμε απόψεις όλοι μαζί, στις 20.00 μ.μ. με την προβολή ταινιών με θέμα το χρήμα ( “Inside Job” και “ Us now!”)

Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι χρήμα!

Οι άνθρωποι είναι πάνω απ’ το χρήμα!

Ισότητα-Δικαιοσύνη-Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη

Άμεση Δημοκρατία τώρα!

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος

Video- 17 Σεπτεμβρίου Διεθνής Μέρα Ενάντια στις Τράπεζες

Real Democracy GR – MultiMedia Team

tags: Σύνταγμα, 17 Σεπτέμβριος, AntiBanks,
This material is distributed under the CC BY-SA 3.0 license
Το υλικό αυτό διανέμεται υπό την άδεια CC BY-SA 3.0 license