Κάλεσμα για μια Μέρα Εναλλακτικής Δράσης όσον αφορά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (10 Δεκεμβρίου 2011)

Η επιτυχία της 15ης Οκτωβρίου έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ορμή για παγκόσμια δράση. Η ανθρωπότητα έχει ενωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου σε μια μάχη για πραγματική δημοκρατία και ατομικά δικαιώματα. Βασική πτυχή αυτού του αγώνα είναι ο σεβασμός για την ανθρώπινη ζωή και τις συνθήκες διαβίωσης συμπεριλαμβανομένου του φυσικού περιβάλλοντος.

Η παγκόσμια κοινότητα απειλείται από ένα σύστημα που βασίζεται στην εξουσία και όχι στις ανθρώπινες αξίες. Μέρα με την ημέρα καταπιέζει βασικές ελευθερίες και συστηματικά ευνοεί την απληστία μερικών σε σχέση με τις ανάγκες των πολλών. Η εξουσία αυτή χρηματοδοτεί πολέμους, διατροφικά και φαρμακευτικά μονοπώλια, στηρίζει δικτατορικά καθεστώτα, καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον και χειραγωγεί και λογοκρίνει την ροή της πληροφορίας.

Παρά τις διαφορετικές πολιτιστικές αφετηρίες και κοινωνικά πλαίσια, όλοι αντιμετωπίζουμε τις ίδιες απειλές. Η ελευθερία και αξιοπρέπεια κινδυνεύουν κάτω από την επίθεση ανεξέλεγκτων αγορών και διεφθαρμένων κυβερνήσεων οι οποίες μετατρέπουν τις ντόπιες και παγκόσμιες κοινωνίες μας σε τόπους με ολοένα και λιγότερη δικαιοσύνη. Οι κυβερνήσεις πρέπει να εργαστούν για τον λαό τους και όχι εναντίον του. Έχει έρθει η στιγμή για να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε τα δικαιώματα τα οποία μας υποσχέθηκε η διακυρηξη ανθρωπινων δικαιωματων του 1948 που υπογράφηκε και εγκρίθηκε απο σχεδόν όλες τις κυβερνήσεις και στάθηκε σαν βάση για τα συντάγματα μας.

Ο αγώνας για τα δικαιώματα μας σαν ανθρώπινα όντα αποτελεί βάση για όλα όσα έχουμε απαιτήσει σε κάθε πλατεία και κάθε διαδήλωση αυτήν την ιστορική χρονιά παγκόσμιας αλλαγής. Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερο αποκορύφωμα για την φετινή αγωνιστική χρονιά από μια παγκόσμια μέρα διαμαρτυρίας ώστε να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμα για δικαιοσύνη απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας το αφαιρέσουν. Στις 10 Δεκεμβρίου, απο την Ανατολή στη Δύση, από τον Βορρά στον Νότο καταλαμβάνουμε δρόμους και πλατείες όλοι μαζί και απαιτούμε τις θεμελιώδεις αξίες που έχουμε κληρονομήσει σαν Άνθρωποι.

Προτείνουμε την βδομάδα που ξεκινάει στις 10 Δεκεμβρίου (10/12 – 17/12) να είναι η αρχή μιας συζήτησης για την εύρεση εναλλακτικών μορφών διαμαρτυρίας. Η ιδέα είναι να συμμετάσχουμε σε νέες μορφές δράσης με δημιουργικό πνεύμα. Μπορούμε να οργανώσουμε ανοιχτά φόρουμ και εργαστήρια, flashmobs (ξαφνικές συναθροίσεις με ακτιβισμό καλλιτεχνικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα), να προωθήσουμε το κίνημα στα σχολεία και τις γειτονιές, και να έρθουμε σε επαφές με ανθρωπιστικές οργανώσεις με κοινά στοιχειά.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, συνέλευση, ή ανεξάρτητη συλλογικότητα με κοινούς σκοπούς ώστε όλοι να συμμετέχουμε σε αυτή την δημιουργική διαδικασία: Πείτε μας τι ακριβώς οργανώνετε στο hashtag #December10, στείλτε μας προτάσεις και ψηφίστε αυτές που θεωρείτε καλύτερες με τα εργαλείο ανάδρασης(feedback) που θα βρείτε παρακάτω.

Θα τις αναρτήσουμε στο σαιτ και θα τις εξαπλώσουμε ώστε όλοι να συμμετέχουμε και να συζητήσουμε. Μια πιο γενικη συζητηση συμβαίνει εδώ: http://titanpad.com/humanrights

Μπείτεκαισυμμετάσχετε!