2011 Επέτειος δολοφονίας Αλέξη Γρηγορόπουλου

06/12/2011, Αθήνα

Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια ο αστυνομικός Κορκονέας δολοφονεί εν ψυχρώ τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, μαθητή γυμνασίου, επειδή έτυχε να βρίσκεται με την παρέα του στην περιοχή των Εξαρχείων. Συνεργός του ο συνάδελφός του Σαραλιώτης, ο οποίος πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος “για λόγους υγείας”…

Ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σήμερα με πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τόσο σε πολλές τις συνοικίες της Αθήνας όσο και στο κέντρο. Το πρωί διαδήλωσαν οι μαθητές και σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια με τις δυνάμεις καταστολής. Σε πολλές γειτονιές σημειώθηκαν διαμαρτυρίες έξω από αστυνομικά τμήματα, όπου τα νεράτζια εποχής είχαν για άλλη μια φορά εφέτος την τιμητική τους.

Το απόγευμα η συγκέντρωση ξεκίνησε από τις 5μμ στα Προπύλαια (βλ. φωτό). Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 7μμ και κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου έγιναν κάποια επεισόδια μεταξύ δυνάμεων καταστολής και διαδηλωτών του αναρχικού κυρίως χώρου. Τα μπλοκ των πολιτικών οργανώσεων χωρίστηκαν μπροστά από τη Βουλή. Κάποια κατέβηκαν την Πανεπιστημίου προς Προπύλαια, ενώ κάποια άλλα, που είχαν μείνει πιο πίσω, συνέχισαν μέσω Αμαλίας προς ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη.

Advertisements

One comment on “2011 Επέτειος δολοφονίας Αλέξη Γρηγορόπουλου

  1. Pingback: Διαδήλωση και πορεία μνήμης και αντίστασης « Real Democracy GR – MultiMedia Team

Comments are closed.