Ψηφίσματα-πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος 4/1/2012

1ο Ψήφισμα:

ΥΠΕΡΨΗΦΊΣΤΗΚΕ μετά από διαβούλευση ο πιο κάτω χαιρετισμός για τη νέα χρονιά και ζητήθηκαν διαθεσιμότητες για την μετάφραση του κειμένου σε όσες γλώσσες είναι δυνατόν. Το κείμενο θα διανεμηθεί και πάλι στο Ανταλλακτικό Παζάρι και τη Λαϊκή Συνέλευση της Κυριακής. Αν τυχόν προκύψουν βελτιώσεις από περαιτέρω διαβούλευση θα συμπεριληφθούν. Αν το Παζάρι και η Συνέλευση δεν πραγματοποιηθούν λόγω βροχής, το κείμενο θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και θα αποσταλεί μεταφρασμένο σε όσες γλώσσες υπάρχουν, μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ως απόφαση της σημερινής συνέλευσης.

Χαιρετισμός προς όλες τις Πλατείες και τους Λαούς της Γης για το 2012

Από τον τόπο που γέννησε την Άμεση Δημοκρατία, εμείς, η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, στέλνουμε χαιρετισμό και μήνυμα αναγέννησης, αλληλεγγύης και αγάπης σε όλους τους λαούς.
Τα κυρίαρχα οικονομικά και πολιτικά συστήματα κατάντησαν τη δημοκρατία ένα κουρέλι, που καλύπτει τη δίψα για χρήμα και εξουσία μιας χούφτας αντικοινωνικών ατόμων. Πράγμα που οδηγεί στη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και τις κοινωνίες στην καταστροφή.
Σήμερα στο όνομα της Δημοκρατίας γίνονται τα χειρότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Έφτασε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να περάσουμε σε νέα ιστορική φάση όπου θα επικρατούν:
• Η εργασία για όλους σαν μέσο δημιουργίας και προσφοράς, αντί της δουλείας και της μισθωτής εκμετάλλευσης.
• Η κοινωνική ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη, αντί της φιλανθρωπίας και της ελεημοσύνης.
• Ο σεβασμός του κάθε ανθρώπου και της φύσης, αντί της απαξίωσης και καταστροφής τους.
• Οι συλλογικές διαδικασίες με διατήρηση της ατομικότητας, αντί της αντιπροσώπευσης και ιδιώτευσης.
Η Άμεση Δημοκρατία διασφαλίζει τα παραπάνω με:
1. Συμμετοχή όλων στη χάραξη της πορείας της κοινωνίας μέσα από Συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, σπουδών και κατοικίας.
2. Συμμετοχή όλων στην εκπροσώπηση, σε όργανα συντονιστικά και όχι εξουσιαστικά.
3. Άμεση ανακλητότητα όλων των εκπροσώπων με διαρκή εποικοδομητικό έλεγχο.
4. Δημιουργία του αναγκαίου ελεύθερου χρόνου σε όλους για την αυτοπραγμάτωση και τη συμμετοχή τους στα κοινά.
5. Διαπαιδαγώγηση, μέσα από την άμεση συμμετοχή, ενεργών πολιτών και όχι παθητικών υπηκόων.
Η Άμεση Δημοκρατία είναι μια εξελικτική πορεία, που κάποιες διαδικασίες της έχουν αρχίσει σε πολλά μέρη του κόσμου. Διαρκώς επεκτείνεται σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής, με βασικό σκοπό και μέσον την αδελφική συνεργασία όλων των ανθρώπων και των λαών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Ας μετατρέψουμε τη σημερινή κρίση σε μια παγκόσμια συνεννόηση ανθρώπων ενεργών, δημιουργών της ζωής τους και της ιστορίας τους.

2ο Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης Πλ. Συντάγματος (4/1/2012)
Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος να πραγματοποιείται τακτικά κάθε Κυριακή μετά το ανταλλακτικό παζάρι και έκτακτα σε άλλες μέρες τις εβδομάδας ανάλογα με τις ανάγκες της επικαιρότητας. ΥΠΕΡΨΗΦΊΣΤΗΚΕ και θα ξανατεθεί για επικύρωση ή μη από τη Συνέλευση της Κυριακής 8/1/2012, αν πραγματοποιηθεί.

3ο Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος (4/1/2012)
Να δημιουργηθεί ομάδα που θα διοργανώσει πολιτιστικά δρώμενα στην Πλατεία Συντάγματος, κατά προτίμηση τις Τετάρτες.
ΥΠΕΡΨΗΦΊΣΤΗΚΕ και ζητήθηκαν διαθεσιμότητες. Πέντε μέλη της Συνέλευσης συγκρότησαν καταρχήν την ομάδα: Η Βίκυ, η Καλλιόπη, η Κατερίνα, η Κωνσταντίνα και ο Δημήτρης.

Έγινε πρόταση να προσκληθεί η Ομάδα Καλλιτεχνών της Πλατείας Συντάγματος να συμμετέχει με δρώμενα στην Πλατεία, κατά προτίμηση, τις Τετάρτες. Μέλος της Συνέλευσης ανέλαβε να μεταφέρει την πρόσκληση.

Έγινε πρόσκληση στήριξης των δράσεων του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την Κυριακή 12μ.μ. έως 4μ.μ., με προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για άστεγους: Κουβέρτες, υπνόσακους, υποστρώματα, ανδρικά μπουφάν και Συσσίτιο για άπορους & άστεγους. Στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμμετέχει και η Ομάδα υγείας – A’ Βοηθειών, της Πλατείας Συντάγματος.

Έγινε ενημέρωση από μέλος της Ομάδας εργασίας για την Τροφή και ανοιχτή πρόσκληση προς τα μέλη της Συνέλευσης να συμμετέχουν στη δράση που έχει προγραμματίσει για το Σάββατο, 11.00-13.00, σε τεμάχιο του αυτοδιαχειριζόμενου αγρού Ελληνικού, που της έχει διατεθεί, για καλλιέργεια.

Τέλος, έγινε πρόσκληση από μέλος της Συνέλευσης προς τα παιδιά της Πλατείας, τους break dancers, να συμμετέχουν στο Ανταλλακτικό Παζάρι την Κυριακή το μεσημέρι, ως παράλληλη δράση, με χορευτικά δρώμενα. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν θετικά.

Η Ομάδα Υγείας – Α’ Βοηθειών της πλατείας Συντάγματος δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο και σκληρό αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, καθώς επίσης και την αλληλεγγύη της ενάντια στον εργασιακό Μεσαίωνα που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά.Τις δύσκολες αυτές ημέρες κανείς δεν είναι μόνος του !

Ομάδα Υγείας – Α’ Βοηθειών Πλατείας Συντάγματος