Δράση διαμαρτυρίας κατά των εργολάβων που κόβουν το ρεύμα

09/01/2012, Εξάρχεια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (09.01.2011) το πρωί (12μ.μ.) η δράση διαμαρτυρίας κατά των διακοπών ρεύματος της ΔΕΗ από τους εργολάβους. Στη σημερινή συγκέντρωση καλούσε το δίκτυο κοιωνικής αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης. Συμμετείχαν μέλη λαϊκών Συνελεύσεων από την Καλλιθέα, Θησείο-Πετράλωνα, Βύρωνα-Καισαριανή-Παγκρατι και άλλων περιοχών. Δυναμική παρουσιά του κινήματος Δεν Πληρώνω με συμμετοχή δεκάδων συναγωνιστών. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας φωνάχτηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν προκηρύξεις και έγινε παράσταση διαμαρτυρίας προς τον εργολάβο.

Στο βίντεο παρουσιάζονται πλάνα από τη σημερινή διαμαρτυρία ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις συναγωνιστή από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης και μέλους του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ!!

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΚΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!!
(oxidiodia.gr, kinimadenplirono.gr)

Ενημέρωση: Aπό τη Δράση μας κατά του εργολάβου της ΔΕΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δράση διαμαρτυρίας μας κατά του εργολάβου της ΔΕΗ Γεωροή Α.Ε. στη Σοφοκλέους 5-Αθήνα που έχει αναλάβει τις διακοπές ρεύματος στην περιοχή μας. Από τη συλλογικότητά μας μετείχαν αρκετοί συναγωνιστές, το εντυπωσιακό όμως ήταν η συμμετοχή συναγωνιστών από άλλες συλλογικότητες και το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/) στις οποίες είχαμε στείλλει κάλεσμα για συμμετοχή στη δράση μας.
Συγκεκριμένα ήλθαν συναγωνιστές από τις συλλογικότητες Πατησίων, Κυψέλης, Ηλιούπολης, Παγκρατίου-Βύρωνα-Καισαριανής Καλλιθέας, Πετραλώνων-Θησείου και αν ξέχασα κάποιους ας με συγχωρήσουν.

Αφού συγκεντρωθήκαμε αρκετοί και φωνάξαμε συνθήματα,
(ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ!!
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΚΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!)
ανεβήκαμε στα γραφεία του εργολάβου γύρω στα 60 άτομα (πολλοί έμειναν κάτω). Αιφνιδιασμένοι και έντρομοι οι εκπρόσωποι του εργολάβου προσπαθούσαν να πούν ότι δεν έχουν εντολές για διακοπές και ότι η ΔΕΗ έχει αναστείλλει τις διακοπές. Εμείς τονίσαμε ότι η παρέμβασή μας ήταν μια προειδοποίηση και ότι αν διαπιστωθεί διακοπή ρεύματος θα μας βλέπουν καθημερινά.

Φυσικά δεν αρνήθηκαν ότι δεν είναι οι επιλεγμένοι για τις διακοπές, ίσα-ίσα μάθαμε από έγκυρη πηγή ότι έχουν κάνει και ..παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ που υπάλληλοί της στα γραφεία του Παγκρατίου τους ..κάρφωσαν σε συλλογικότητες της περιοχής. Επομένως η κινητοποίηση είχε πολύ ενδιαφέρον και από μία άλλη άποψη. Επαληθεύθηκε η πληροφορία που είχαμε ότι οι τύποι τρέμουν τις κινητοποιήσεις μας και ..κρύβονται. Δεν θάταν υπερβολή να πούμε ότι τα γραφεία τους στο Παγκράτι τάχουν κλειστά και τώρα σκέφτονται να κλείσουν και αυτά της Σοφοκλέους και να μετακομίσουν αλλού..

Ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει εξακριβωθεί ότι είναι υπεύθυνος για τις διακοπές ρεύματος σε όλο το Δήμο Αθηναίων.

Πηγή: Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων – Νεάπολης

Advertisements