Πορεία αλληλεγγύης και αντεπίθεσης στις γειτονιές Παγκράτι, Καισαριανή & Βύρωνα

21/02/2012 -18:00

Κάτοικοι από τις γειτονιές του Παγκρατίου, της Καισαριανής και του Βύρωνα

 

Η 12η Φλεβάρη ήταν μόνο μια στιγμή του πολέμου.
Με δυναμικές συλλογικές δράσεις και παρεμβάσεις στα υποκαταστήματα της Δ.Ε.Η. και τα γραφεία των εργολάβων της, απορρίπτουμε στην πράξη τα χαράτσια τους, εμποδίζουμε τις διακοπές και επανασυνδέουμε το κομμένο ρεύμα δημιουργώντας άλυτους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ μας.
Απαιτούμε δημόσιες δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλο τον κόσμο. Επεμβαίνοντας, καταργούμε στην πράξη κάθε λογής εισιτήρια και χρηματικά αντίτιμα που μας επιβάλλουν και αντιστεκόμαστε σθεναρά στην ιδιωτικοποίηση και το μαρασμό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των κέντρων υγείας.
Κανένας άνεργος μόνος του. Δημιουργούμε ομάδες ανέργων και απαιτούμε πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και καμία μείωση του μηνιαίου ποσού ανεργίας. Σε λίγο θα είμαστε το μεγαλύτερο κομμάτι «εργατικού δυναμικού» της χώρας. Με ανεπτυγμένους δεσμούς αλληλεγγύης, συλλογικές κουζίνες και ανταλλαγές προϊόντων διατηρούμε την αξιοπρέπεια και τη μαχητικότητά μας.
Τηρούμε γενικευμένη στάση πληρωμών κάθε μνημονιακού φόρου, τέλους ή όπως αλλιώς ονομάζουν τα χαράτσιά τους. Παρεμβαίνουμε συλλογικά στις κατά τόπους εφορείες και ζητάμε από τους υπαλλήλους να στηρίξουν εμάς και τους εαυτούς τους με απεργίες διαρκείας ώστε όλα αυτά να καταργηθούν στην πράξη.
Παρεμβαίνουμε δυναμικά και συλλογικά στα super markets, κλείνοντας με τα καρότσια μας τα ταμεία, απαιτώντας μείωση του κόστους τροφίμων κατά 50%. Δεν κάνουμε καμιά υποχώρηση σε θέματα ποιότητας και ζητάμε επιτακτικά και επιπλέον κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη πρώτης ανάγκης.
Δεν ανεχόμαστε κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Στεκόμαστε στο πλευρό κάθε μαθητή, κάθε κατάληψης, κάθε αποχής και ζητάμε από τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο πλάι μας. Πολεμάμε τη λογική του εξειδικευμένου μαθητή – γρανάζι στη μηχανή της αγοράς και αγωνιζόμαστε για πραγματική μόρφωση και ελευθερία στη σκέψη.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ της εξέγερσης, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΠΟΡΕΙΑ αλληλεγγύης και αντεπίθεσης
ΤΡΙΤΗ 21/2, 18:00, Άλσος Παγκρατίου, (Ευτυχίδου και Σπ. Μερκούρη)
Κάτοικοι από τις γειτονιές του Παγκρατίου, της Καισαριανής και του Βύρωνα

One comment on “Πορεία αλληλεγγύης και αντεπίθεσης στις γειτονιές Παγκράτι, Καισαριανή & Βύρωνα

Comments are closed.