Κατάληψη Υπουργείου Υγείας

Τη 15η ημέρα της κατάληψης του υπουργείου υγείας πραγματοποιήθηκε πορεία των εργαζόμενων στην υγεία μαζί με τους εργαζόμενους στον ΟΕΚ, και πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, όπου αποφασίστηκε η λήξη της κατάληψής τους και η συνέχιση του αγώνα. Στις συνεντεύξεις που ακολουθούν μιλούν οι ίδιοι για τη σημασία του έργου τους και του αγώνα που δίνουν.

“Ο κάθε κλάδος, ο κάθε τομέας μόνος του δεν μπορεί. Όλοι μαζί όμως μπορούμε. Έμφαση δίνουμε στο συντονισμό από τη βάση, σε ενιαίους συντονισμένους αγώνες. Αυτό θα μας βοηθήσει να σταματήσουμε την εξαθλίωση που μεθοδεύουν.”

Δείτε στο υπόλοιπο άρθρο τι σημαίνει το κλείσιμο των δομών υποστήριξης των ψυχικά ασθενών και πως αποφασίζουν οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία να συνεχίσουν τον αγώνα τους

“Το να κλείσουν αυτές οι δομές θα ήταν καταστροφικό. Αυτοί οι άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο… Τη δεκαετία του ’80 στην Αμερική είχε γίνει κάτι ανάλογο… βγάλανε τους ψυχασθενείς στο δρόμο και έγινε μια πραγματική εξόντωση των ανθρώπων αυτών!”

“Αν κλείσουν δομές σαν και αυτήν, τα παιδιά είτε θα “πεταχτούν” στα σχολεία, είτε θα μένουν κλεισμένα μέσα στα σπίτια τους, όπως είδαμε σε προηγούμενες εποχές.”

“Υπάρχουν παιδιά με αυτισμό τα οποία πλέον δεν κάνουν καμία συνεδρία, καθώς οι γονείς δεν έχουν πια χρήματα… Οι γονείς πρέπει να συντονιστούν με τον αγώνα μας γιατί είναι και δικός τους αγώνας.”

“Αν κλείσουν αυτές οι δομές οι ψυχικά ασθενείς θα πεταχτούν στο δρόμο…”

“Με τα μέτρα που επιβάλλουν θα πρέπει από εδώ και πέρα αυτός ο αγώνας να είναι διαρκής μέχρι να νικήσουμε”

“Συναντηθήκαμε με τον υφυπουργό υγείας, ο οποίος μας κοροΐδευε στα μούτρα. Αποφασίσαμε να παραμείνουμε στο χώρο μην έχοντας άλλη επιλογή… Προσπαθήσαμε να κάνουμε το υπουργείο υγείας ένα κέντρο αγώνα για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας. Πάμε για παν-υγειακό μέτωπο.”

“Το πρόγραμμα “Ψυχαργώς” έχει να κάνει με την απο-ασυλοποίηση ατόμων μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας κατάλληλων δομών”

“Τα κέντρα ψυχικής υγείας καλύπτουν κενά της πρόνοιας για μικρά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες… Ωστόσο τα τελευταία χρόνια όλο και μειώνεται η επιχορήγηση”

“Δεν είναι ήττα, είναι νίκη. Είναι αφετηρία αυτός ο χώρος πολλών κινήσεων πρωτοποριακών και μπορεί να εμπνεύσει και άλλο κόσμο…”

ΓΓ Πρόνοιας: “Οι μισθοί τόσα είναι, θα πρέπει να μάθετε να ζείτε με αυτά…”

“Ετοιμάζουν κλειστά τμήματα με κάμερες και απομονώσεις στα “κλασικά” νοσοκομεία…”

Απ’ έξω από το Υπουργείο οι elchef έστησαν τις κατσαρόλες τους για να προσφέρουν στον κόσμο ένα πιάτο φαγητό. Απολαύστε!