Διεθνείς αποδοκιμασίες στα ΜΜΕ της διαστρέβλωσης

Στις 18/2, σε μια σειρά από πόλεις του κόσμου, έγιναν κινητοποιήσεις σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ελληνικό λαό. Το ίδιο βράδυ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που έγινε στο Σύνταγμα, πραγματοποιήθηκε και ένα δρώμενο, οι συμμετέχοντες στο οποίο ευχαριστούσαν τους διαδηλωτές για τις εκδηλώσεις συμπαράστασης. Τόσο τα ελληνικά όσο και πολλά ξένα “καθεστωτικά” ΜΜΕ διαστρέβλωσαν αυτά τα γεγονότα, άλλοτε αποσιωπώντας κάποια από αυτά και άλλοτε αλλάζοντας τά. Ο κόσμος, ωστόσο, τους έχει πλέον καταλάβει και δε μένει απαθής.

Κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις της Ευρώπης. Σχετικά video.

Στη Νάντη, στις 23/2, διαδηλωτές πραγματοποίησαν παρέμβαση στα γραφεία της εφημερίδας UNE που ανήκει στον όμιλο Ouest France. Η εν λόγω εφημερίδα είχε αναφέρει, σε λεζάντα κάτω από φωτογραφίες από την συγκέντρωση της 18/2 έξω από την Βουλή, ότι “Οι Έλληνες ‘ζητουν βοήθεια’ από την Ευρώπη, βοήθεια η οποία τους δίνεται από την Τρόικα”. Βεβαίως η εφημερίδα δεν είχε μπει καν στον κόπο να αναφέρει τις διαδηλώσεις αλληλλεγγύης στους Έλληνες που γίνονταν διεθνώς (και στην Νάντη), πόσο μάλλον ότι οι διαδηλωτές της φωτογραφίας “έστελναν” ένα “ευχαριστώ” στους ανθρώπους που διαδήλωναν εκείνη την ημέρα σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο. Οι διαδηλωτές στην παρέμβασή τους αυτή πέταξαν αυγά και σκουπιδια στην είσοδο του κτιρίου της εφημερίδας.

Παρέμβαση έγινε και στο Dusseldorf, στα γραφεία της Sueddeutche Zeitung, μιας από τις μεγαλύτερες σε αναγνωσιμότητα εφημερίδες της Γερμανίας, η οποία στο φύλο της 19/2 δείχνοντας τις ίδιες φωτογραφίες έγραψε ότι “οι Έλληνες ευχαριστούν την Ευρώπη” . Η πορεία αλληλλεγγυής που γινόταν στα πλαίσια των κινητοποιήσεων του #weareallgreeks στις 10/3 πέρασε, όπως ήταν προγραμματισμένο, από τα γραφεία της εφημερίδας και την κατήγγηλε για χειραγώγηση της είδησης και αναγραφή ψευδών γεγονότων.

Duesseldorf

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο: