Προσαγωγές γερμανών ακτιβιστών έξω από τη γερμανική πρεσβεία

Αθήνα, 12 Απριλίου 2012

13 ακτιβιστές από την Φρανκφούρτη της Γερμανίας 3 Γερμανοί από τη Φρανκφούρτη, 3 Έλληνες, 4 ισπανοί, ένας αυστριακός, μία βελγίδα και δυο γαλλίδες (ευχαριστούμε τη Νίκη για τη διόρθωση…) προσήχθησαν μπροστά από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα από την πλατεία Εξαρχείων και κατέληξε στο κτίριο της πρεσβείας μετά από πορεία στους δρόμους της περιοχής. Η πρωτότυπη αυτή ειρηνική διαμαρτυρία (“καλλιτεχνική παρέλαση”, όπως την ονόμασαν οι δημιουργοί της) περιελάμβανε την περιφορά ομοιώματος επιχρυσωμένης σκατούλας στην κορυφή της οποίας είχε τοποθετηθεί ο αετός – σύμβολο της Γερμανίας με το πρόσωπο της καγκελαρίου Μέρκελ. Οι παρευρισκόμενοι μετέφεραν πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα στην αγγλική και γερμανική γλώσσα, όπως ‘Humanism or Capitalism?’, ‘Real Democracy Now!’, ‘What does the EU do for you?’, ‘Stop saving banks!’ or ‘Stop sending money!’. Η “λιτανεία” έγινε με μουσική συνοδεία.

Στόχος της διαμαρτυρίας αυτής ήταν να εκφραστεί η αγανάκτιση των συμμετεχόντων απέναντι στις πολιτικές λιτότητας και διαχείρισης του χρέους που επιβάλλει η γερμανική κυβέρνηση στην ΕΕ, χωρίς κανένα διάλογο με τους πολίτες.

Καθώς η ειρηνική αυτή διαμαρτυρία εξελισσόταν μπροστά από τον τελικό της προορισμό, τη γερμανική πρεσβεία, η ελληνική αστυνομία έκανε προσαγωγή σε 13 από τους ακτιβιστές προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων, ενώ εμπόδισε τρεις φωτορεπόρτερ ειδησεογραφικών πρακτορείων να απομακρυνθούν από το χώρο.

Σελίδα της διοργάνωσης στο facebook: German embassy activism

2 comments on “Προσαγωγές γερμανών ακτιβιστών έξω από τη γερμανική πρεσβεία

  1. Ρε παιδιά κι εσείς τα ίδια γράφετε χωρίς να το διασταυρώσετε. Δεν είμασταν 13 Γερμανοί αλλά 3 Γερμανοί από τη Φρανκφούρτη που ήταν και οι πρωτεργάτες, 3 Έλληνες, 4 ισπανοί, ένας αυστριακός, μία βελγίδα και δυο γαλλίδες. Και είμαΙ είμαι σύγουρη για την καταμέτρηση γιατί τους έκανα την μεταφράστρια στη ΓΑΔΑ ούτε μεταφραστές δεν έχουν οι ανεπρόκοποι. Από που κι ως που 13 Γερμανοί που το δημοσιεύουν και το ξαναδημοσιεύουν.

Comments are closed.