18ο ανταλλακτικό παζάρι αλληλεγγύης Λ.Σ. Πλατείας Συντάγματος

22/042012 -18ο ανταλλακτικό παζάρι αλληλεγγύης Λ.Σ. Πλατείας Συντάγματος

22/042012 -18ο ανταλλακτικό παζάρι αλληλεγγύης Λ.Σ. Πλατείας Συντάγματος


22/04/2012 -14:00-18:00 Πλατεία Συντάγματος

Φίλες & Φίλοι,

Πολλοί άνθρωποι έρχονται τις Κυριακές στο Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης- Βιβλίων κ.ά. Αγαθών, στην Πλατεία Συντάγματος, 14.00-18.00, και το στηρίζουν με συζητήσεις, προσφορές, ανταλλαγές βιβλίων κλπ. Ανταλλάσσοντας, μοιραζόμαστε συναισθήματα, ιδέες, αξίες και αναδεικνύουμε έναν νέο πολιτισμό, μιας κοινωνίας με αξιοπρέπεια και συνοχή, ενισχύοντας την πεποίθηση μας για την αναγκαιότητα μιας ανταλλακτικής οικονομίας.

Μιας οικονομίας, που, μέσα από τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών, ακυρώνει την παντοδυναμία του χρήματος και των Τραπεζών και μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία, για μια άλλη κοινωνία, μια κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, χωρίς διαμεσολαβητές και αυτοοργανώνονται.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο επόμενο Ανταλλακτικό Παζάρι, μαζί με όσους αντιστέκονται στην απομόνωση, στην οικονομική και ηθική εξαθλίωση, που επιβάλλει ο πόλεμος των αγορών, των τραπεζών και των πολιτικών, που τις υπηρετούν.

Σας προσκαλούμε να υποστηρίξετε το άνοιγμα του ανταλλακτικού παζαριού βιβλίων και σε άλλα αγαθά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, με την ενεργό σας συμμετοχή. Μπορείτε να κάνετε αίτηση μέλους στη νέα μας σελίδα στο Facebook για να γράφετε τις προτάσεις σας adantallaktiko.

Όσοι εμπνέεστε από τo όραμα μιας αχρήματης κοινωνίας ανθρώπων και όχι αριθμών, ελάτε με ιδέες και προτάσεις να συμμετάσχετε στις Λ.Σ. του Ανταλλακτικού Παζαριού, για τη συνεξέλιξη της δράσης αυτής σε Ανταλλακτικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Κανείς μόνος του στην κρίση

Οι Άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα

Άμεση Δημοκρατία παντού και τώρα

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και η ενεργή συμμετοχή είναι το μέλλον μας

Email:adantallaktiko@gmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/groups/adantallaktikosidagma/

Facebook Λαϊκής Συνέλευσης πλατείας Συντάγματος:
http://www.facebook.com/groups/laikisinelefsi/

Αρχές και Στόχοι

ENGLISH

– – –

Dear friends,

Lots of people come to the Books’ and other Goods’ Exchange Bazaar, at Syndagma Square, on Sundays, 14.00-18.00, and support this activity with offers, conversations, books’ exchanges, etc. While exchanging, we share feelings, ideas and principles and we reveal a new culture, a culture of a dignified and coherent society, boosting our belief for the necessity of an alternative economy. An economy of exchanging goods and services, which invalidates money, as well as the banks’ omnipotence, and turns the crisis into an opportunity for the building of another society, a society in which the people take their life into their own hands, with no mediators and they themselves get self organized.

You are invited to participate in the next bazaar, with other people who resist isolation, financial and moral degradation, imposed by the furious war of banks and the politicians who serve them.

You are invited to support the opening of the Books’ Exchange Bazaar to other Goods, Products and Services, as well, by undertaking initiatives, with your energetic participation.

You can apply for membership to our new Face Book page: adantallaktiko.

If you are inspired by the vision of a society where money has no place, a society of human beings (Anthropos) and not one of figures, you can come with your ideas and suggestions to the Bazaar’s General Assembly to co-develop this activity into an Exchange Network of Social Solidarity.

No one left alone in the crisis

Anthropos is above money

Direct democracy now and everywhere

Solidarity is our weapon and energetic participation our future

Email: adantallaktiko

Facebook: http://www.facebook.com/groups/adantallaktikosidagma/

Facebook Λαϊκής Συνέλευσης πλατείας Συντάγματος:
http://www.facebook.com/groups/laikisinelefsi/

– – –

Αρχές και Στόχοι

Η Ομάδα του Ανταλλακτικού Παζαριού Βιβλίων κ.ά. Αγαθών, της Λ.Σ. της Πλατείας Συντάγματος, γεννήθηκε από την ανάγκη να προταχθεί ένα αντιπαράδειγμα στην απάνθρωπη καπιταλιστική επιδρομή, που βιώνουμε καθημερινά, τα τελευταία δυο χρόνια. Πίστη μας είναι ότι η Ανθρώπινη ζωή δεν εξαργυρώνεται και ότι η Ανθρώπινη ικανότητα και δυναμική είναι πέρα από την αγοραστική αξία ή υπεραξία μας. Έτσι προκρίνουμε ως αναγκαιότητα την αναζήτηση οικοδόμησης αντιδομών, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, σεβασμού, αξιοπρέπειας, ελευθερίας , αυτονομίας και αγάπης.

Στόχοι του Ανταλλακτικού παζαριού είναι:

  1. Η δημιουργία αντιδομών με άξονα την αλληλεγγύη, τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια, την αυτοοργάνωση και την αυτοδιαχείριση της ζωής της κοινότητας.

  2. Η ανάδειξη ενός αντιπαραδείγματος όπου το χρήμα δεν αποτελεί την αξιακή μονάδα μέτρησης της Ανθρώπινης ζωής, αλλά ο ίδιος ο Άνθρωπος, ως αυταξία.

  3. Το άνοιγμα του ανταλλακτικού παζαριού σε όσο το δυνατόν περισσότερα αγαθά.

  4. Η σύνδεση του εγχειρήματος με τράπεζα ανταλλαγής υπηρεσιών και εναλλακτικό νόμισμα.

  5. Η στήριξη του Ανταλλακτικού Παζαριού Βιβλίων, που γίνεται από 28η Οκτωβρίου 2011, στην Πλατεία Συντάγματος, καθώς και η διερεύνηση της δυνατότητας διαμόρφωσης χώρου για τη στέγαση ελεύθερων, αλληλέγγυων εργαστηρίων, αντιμαθημάτων και άλλων δράσεων.

  6. Η διατήρηση της συμμετοχικής διαδικασίας των ανοιχτών του Συνελεύσεων, ως ύψιστου οργάνου συνδιαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων.

Η Αλληλεγγύη ως αξία, για την Ομάδα του Ανταλλακτικού Παζαριού, είναι πανανθρώπινη και δεν περιορίζεται από εθνικούς, φυλετικούς, σεξιστικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς. Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν την ανάγκη ύπαρξης διαχωριστικών γραμμών διαφοροποιούνται, εκ προοιμίου, από τους στόχους και τη δράση αυτής της ομάδας.

Η Ομάδα βιώνει την αναγκαιότητα και την αξία της ανταλλακτικής οικονομίας, που ακυρώνει την παντοδυναμία των Τραπεζών, και, εν δυνάμει, ανατρέπει τη βάρβαρη οικονομική και πολυπολιτισμική κρίση, οικοδομώντας μια άλλη κοινωνία, μια κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι συνεργάζονται και συνδημιουργούν, έχουν χρόνο να αγαπούν, να ερωτεύονται και να ονειρεύονται, μια κοινωνία που, βιωματικά, διδάσκει τα παιδιά της να παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, χωρίς διαμεσολαβητές και να αυτοοργανώνονται, με σεβασμό στoν Άνθρωπο, στη Φύση και στο Περιβάλλον.

Κανείς μόνος του στην κρίση

Οι Άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα

Άμεση Δημοκρατία παντού και τώρα

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και η ενεργή συμμετοχή είναι το μέλλον μας.

– – –

Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης

Φίλε/η, αν σε ενδιαφέρουν οι ανταλλακτικές και αχρήματες συναλλαγές, σε προσκαλούμε να συμμετέχεις στο ανταλλακτικό παζάρι Προϊόντων και Υπηρεσιών που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή στο Σύνταγμα. Καταγράφουμε τη ζήτηση και την προσφορά μας και ανάλογα με το είδος των προϊόντων και των υπηρεσιών, ανταλλάσουμε μεταξύ μας, κάθε Κυριακή, στο Σύνταγμα ή το ενδιαφερόμενο μέλος βρίσκει αυτόν που προσφέρει αυτό που χρειάζεται (κινητό,mail), μέσω της λίστας, που θα αποστέλλουμε τακτικά με e-mail και θα υπάρχει και αναρτημένη στον χώρο του Ανταλλακτικού Παζαριού Αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, με τίτλο ΠΡΟΣΦΕΡΩ/ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ. Γράφουμε ότι χρειαζόμαστε χωρίς να διστάζουμε για το αν αυτό που θα πάρουμε είναι ισάξιο με αυτό που θα δώσουμε. Όλα έγκεινται στην αντίληψη και τον σεβασμό μας.

Advertisements