Η κατασκευή της απειλής των οροθετικών εκδιδομένων γυναικών

Παρακολουθήστε στις μαρτυρίες στα βίντεο που ακολουθούν πως τοξικοεξαρτημένες οροθετικές που προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων κατέληξαν να κατηγορούνται ως εκδιδόμενες και μάλιστα με δόλο να εξαπλώσουν τον ιό του AIDS!
Ακολουθούν βίντεο από την εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με την ασθένεια του AIDS και στήριξης των οροθετικών συλληφθέντων γυναικών που οργανώθηκε στην πλατεία Εξαρχείων από τη συλλογικότητα Nosotros.

“Η πρώτη δημοσίευση των προσωπικών δεδομένων μιας εκ των οροθετικών, η οποία όλως τυχαίως ήταν και μετανάστρια, αντί να προκαλέσει την σύσσωμη αντίδραση εις βάρος της προφανούς παραβίασης των δικαιωμάτων της, πάτησε στα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που σταδιακά απανθρωποποιείται…”

Δείτε στη συνέχεια τις τοποθετήσεις στη ζητήτηση…
Τοποθετήσεις

“Δουλεύω 17 χρόνια στον Ευαγγελισμό, στον τομέα των οροθετικών. Μέχρι τα τέλη Απρίλη το νόσημα HIV ήτανε ένα εντελώς προσωπικό δεδομένο για τον κάθε ασθενή. Είναι το μοναδικό νόσημα έως σήμερα που δεν τηρούνται ονόματα, αλλά κωδικοί, και αυτό γιατί σεβόμαστε την απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) ότι δεν ανακοινώνονται τα ονόματα των ασθενών.”

Είναι πρώτη φορά στα χρονικά που δουλεύουν γιατροί μαζί με εισαγγελείς για να βγάλουν μια καταγγελία… Η πραγματική υγειονομική βόμβα είναι το γεγονός ότι από τον Απρίλη του ’11 έως σήμερα οι τοξικομανείς οροθετικοί αυξήθηκαν από 8 σε 600!

Το AIDS σήμερα αντιμετωπίζεται. Οι ασθενείς με AIDS μπορούν να ζήσουν όσο ζουν όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι, αν παρακολουθούνται και αντιμετωπίζονται θεραπευτικά. Υπάρχουν σήμερα θεραπείες, οι οποίες είναι πολύ ακριβές. Οι ηπατήτιδες Β και C είναι πολύ πιο κολλητικές ασθένειες. Το AIDS αντιμετωπίζεται πολύ περισσότερο σήμερα απ’ ότι οι ηπατήτιδες.

Δικηγόρος των κατηγορουμένων οροθετικών
“Είμαι μία από τις δικηγόρους που έχει αναλάβει την υποστήριξη των συλληφθέντων οροθετικών. Οι κοπέλες αυτές είναι ως επί το πλείστον γυναίκες που βρίσκονταν σε αναζήτηση της δόσης τους. Ο χαρακτηρισμός “εκδιδόμενες” προκύπτει μόνο από την κατηγορία και από κανένα άλλο στοιχείο. Όταν προσήχθησαν για να τους γίνει εξακρίβωση και μετά το τεστ της οροθετικότητας, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι οροθετικές, τους αποδόθηκε κατηγορία ότι είναι εκδιδόμενες (!) και όχι μόνο αυτό, αλλά και ότι επί σκοπού ήθελαν να μεταδόσουν τον ιό.”

Μέλη της ομάδας δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών
Πάρα πολλές από της συλληφθείσες ήταν ελληνίδες […] Δε συνελήφθησαν γυναίκες που ήταν εκδιδόμενες, αλλά γυναίκες που προσήχθησαν από πιάτσες τοξικομανών. Στις 96 προσαχθείσες έγιναν τεστ οροθετικότητας και συλλήφθηκαν οι 11 που βγήκαν θετικές στο τεστ. Μετά φορτώθηκε η κατηγορία της πορνείας με την κατάθεση ενός αστυνομικού, με την πολύ πρόθυμη δημοσίευση των στοιχείων από ένα γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ και τελικά την απαγγελία κατηγορίας κακουργηματικού χαρακτήρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Κατά την προσαγωγή των 96 λήφθηκε αίμα από αυτές χωρίς τη συναίνεσή τους και χωρίς να τις ενημερώσουν για το σκοπό που προορίζονταν. Οι γυναίκες κατηγορούνται ότι με δόλο προξένησαν βαριές σωματικές βλάβες σε τρίτους […] τη στιγμή που καμία από αυτές τις κοπέλες δε γνώριζε ότι είναι οροθετική.

Στην τηλεόραση έχουμε μια κυρίαρχη αναπαράσταση που λέει ότι αυτές ήταν συστηματικά εκδιδόμενες, χωρίς βιβλιάριο, που κάνανε εν γνώσει τους τη μετάδωση του ιού…

Advertisements

One comment on “Η κατασκευή της απειλής των οροθετικών εκδιδομένων γυναικών

Comments are closed.