Μαρτυρίες χαλυβουργών μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στην Ελληνική Χαλυβουργία

Ασπρόπυργος, Αθήνα, 19 Ιουλίου 2012, Ελληνική Χαλυβουργία

Ακολουθούν βίντεο – μαρτυρίες από τους εργαζόμενους της ελληνικής χαλυβουργίας, μετά τη χθεσινή επέμβαση των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας παρουσία εισαγγελέα.
Δείτε επίσης πρόσφατη ενημέρωση σχετικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Γ.Σ. των χαλυβουργών.

Δ. Λιάκος, μέλος Δ.Σ., ταμίας του Σωματείου, προσαχθείς από την αστυνομία στην πρωινή επιδρομή της 19ης Ιουλίου στην Ελληνική Χαλυβουργία.
“Σήμερα το πρωί ήρθαν 150 άτομα των ΜΑΤ να μας συλλάβουν λες και είμαστε οι χειρότεροι εγκληματίες […] Στον Τσοχατζόπουλο τέτοια ασφάλεια δεν του είχανε […] Ο Εισαγγελέας μας ρώτησε τι κάνουμε εδώ και μας απάντησε ότι ήρθαμε να σας συλλάβουμε γιατί εμποδίζετε τους εργαζόμενους να δουλέψουν […] Θα είμαστε εδώ μέχρι να γυρίσουμε στη δουλειά μας με τις συλλογικές συμβάσεις της 31 Οκτωβρίου 2011 …”

Ν. Χαροκόπος, αντιπρόεδρος εργαζομένων Σωματείου Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Αυτή η κυρία που βγαίνει και ισχυρίζεται ότι είναι πρόεδρος των εργαζομένων εκπροσωπεί τον εαυτό της, τα διοικητικά στελέχη και μια μερίδα 15 εργαζομένων του σωματείου του δικού μας […] Είναι τηλεφωνήτρια μέσα σε μια κάμαρα με aircondition […]”

Γ. Σιφωνιός, Πρόεδρος Δ.Σ. Χαλυβουργών
“Το ΔΣ του σωματείου καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ.Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε όλα τα χατήρια στο Μάνεση… σήμερα τα χαράματα υλοποίησε μια ακόμα εντολή. Με στρατό ΜΑΤ… χτύπησε τους απεργούς χαλυβουργούς… Όλα τα ΜΜΕ, ακόμα και το κρατικό ραδιόφωνο της ΝΕΤ, δήλωναν ότι το εργοστάσιο άνοιξε. Το εργοστάσιο ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΕΙ. ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΤΟΥΣ! […] Καλούμε όλους τους συναδέλφους τους οποίους τρομοκρατεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση να μη φοβούνται […]”


21 Ιουλίου 2012 ———————————————————
Πρόσφατη ενημέρωση από τη σημερινή συνέλευση των εργατών της ελληνικής χαλυβουργίας στο εργατικό κέντρο Ελευσίνας. Υπερψηφίστηκε, με 164 ψήφους υπέρ και 5 κατά, η απεργία στο εργοστάσιο.

Advertisements