Τετάρτη 28/11 @ Υπουργείο Οικονομικών, Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 οι Μάγνητες Τυφλοί θα μεταβούν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική κινητοποίηση των Ατόμων με Αναπηρίες όλων των ειδών αναπηρίας!
Συγκεκριμένα οι Μάγνητες Τυφλοί θα ξεκινήσουν την πορεία από τα γραφεία της Ομοσπονδία Τυφλών στην Βερανζέρου 31 στις 10.15.
Όσοι είσαστε αλληλέγγυοι ελάτε μαζί μας!!! Όλοι στις 11.00 στο Υπουργείο Οικονομικών!!!
Ο Νόμος που καταργήθηκε λίγες μόνο μέρες αφότου ψηφίστηκε αφορούσε στην προστασία των ατόμων με αναπηρίες που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε πει ότι δεν θα θιγόντουσαν.

Ανοιχτή επιστολή τής Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία τής 27ης Νοεμβρίου 2012 προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με θέμα: «Δεσμευτείτε, τώρα, για άμεση ανατροπή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για να προστατευτούν τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες των ατόμων με βαριές αναπηρίες».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.11.2012

Άμεση ανατροπή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου!
Όλοι & όλες την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί έξω από το υπ. Οικονομικών (Σύνταγμα, Νίκης)
Για να προστατευτούν τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους

Η προστασία του συνόλου των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία είναι αίτημα, το οποίο έχει αναγνωριστεί από τον ίδιο των Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση και όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Η κατάργηση των ελαχίστων εξαιρέσεων που προβλέφτηκαν για τα άτομα με αναπηρία από τις μειώσεις των συντάξεων του μεσοπρόθεσμου με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μόλις 10 ημέρες μετά τη ψήφισή τους από τη Βουλή χαρακτηρίστηκε, δικαίως, πράξη βαθύτατα αντικοινωνική!

Η αδικία πρέπει να διορθωθεί! Το αναπηρικό κίνημα απαιτεί:

1. Να ληφθούν προστατευτικές ρυθμίσεις από τις μειώσεις συντάξεων του μεσοπρόθεσμου για τους συνταξιούχους με αναπηρία/γήρατος και γονείς/κηδεμόνες/συζύγους ατόμων με βαριά αναπηρία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

2. Να βελτιωθούν διατάξεις του ν.4024 και συμπληρωματικές διατάξεις αυτού του νόμου, δεδομένου ότι υπάρχουν κατηγορίες συνταξιούχων αναπηρίας και γονέων συνταξιούχων που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, οι οποίοι έχουν υποστεί τις μειώσεις και των προηγούμενων μνημονίων.

3. Να επανέλθει το μέτρο της χορήγησης δώρων εορτών, αδείας για τους συνταξιούχους αναπηρίας/γήρατος και μελών οικογενειών -γονείς, σύζυγοι, κηδεμόνες- που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία- σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,

4. Να επανέλθει η ρύθμιση που εξαιρούσε από το ηλικιακό όριο του 64ου έτους τους συνταξιούχους αναπηρίας για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ.

5. Να επανέλθει η ρύθμιση του μεσοπρόθεσμου, βάσει της οποίας διατηρείται η ισχύς του 32 του ν. 3896/2012 ως έχει.

6. Να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω και γονείς/κηδεμόνες/σύζυγοι ατόμων με βαριά αναπηρία του στενού & ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ΔΕΚΟ, των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού από τις μειώσεις που προβλέπονται στους μισθούς σύμφωνα με διατάξεις του μεσοπρόθεσμου 2013-2016.

7. Να προστατευτούν οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν έως σήμερα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος του 1994 και να ληφθούν πρόσθετα προστατευτικά φορολογικά μέτρα στο νέο φορολογικό νόμο, με κύριο γνώμονα ότι το εισόδημα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους έχει συρρικνωθεί λόγω και της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας – αποκατάστασης -πρόνοιας.

8. Να διευρυνθεί η προστασία που ήδη έχει προβλεφθεί με το μεσοπρόθεσμο για τους εργαζόμενους ΑμεΑ και γονείς κηδεμόνες/συζύγους ΑμεΑ., αφού η προστασία αυτή δεν παρέχεται σε εργαζόμενους με ποσοστό αναπηρίας 50 έως 66% που έχουν κριθεί οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ. Προστασία τώρα όλων των εργαζομένων ΑμεΑ από το επαχθές μέτρο της απόλυσης, δηλαδή σε περίπτωση που τεθούν σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι με αναπηρία αορίστου χρόνου να προβλεφθεί η κατά προτεραιότητα και υποχρεωτική μετάταξή τους σε νέα θέση εργασίας.

One comment on “Τετάρτη 28/11 @ Υπουργείο Οικονομικών, Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες

Comments are closed.