19 ΓΕΝΑΡΗ, ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

(αναδυμοσιευση απο: 19 ΓΕΝΑΡΗ, ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ)        blog & facebook event

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 19 ΓΕΝΑΡΗ, ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ,
Πέμπτη 29/11, ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ, 6ΜΜ

Όπως αποφασίσαμε στη πρώτη συνάντηση, την Πέμπτη 29/11, 6μμ θα συναντηθεί η συντονιστική ομάδα, η οποία ασφαλώς και είναι ανοιχτή.
Καλό είναι ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ που δήλωσαν συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή και στις ομάδες εργασίας να είναι παρόντες και όσοι άλλοι θέλουν να πάρουν μέρος, να το δηλώσουν!

1.Ομάδα καλλιτεχνικών δρώμενων(συναυλία, θεατρικά, εικαστικά, φωτογραφία, γραφιστικά,video κλπ)
2.Ομάδα ΜΜΕ
3.Ομάδα οικονομικών
4.Ομάδα υλικών(αφισών, προκηρύξεων κλπ)
5.Ομαδα κοινοτητων μεταναστών
6.Ομάδα για σχολεία-εκπαίδευση
7.Ομάδα διεύρυνσης.

Πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στο φασισμό με συγκέντρωση και συναυλία στο Σύνταγμα. Διεθνής μέρα αλληλεγγύης.

Μπροστά στη κλιμάκωση της φασιστικής απειλής και της ρατσιστικής βίας, στη εμφάνιση των Ταγμάτων εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, την εξαθλίωση και τη φτώχεια που σπέρνουν τα Μνημόνια λιπαίνοντας το έδαφος για τη φασιστική δημαγωγία δεν σωπαίνουμε, αντιστεκόμαστε!

Το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού ξεπροβάλλει θυμίζοντας τις μαύρες εποχές του ναζισμού. Η λογοκρισία, οι επιθέσεις σε ανθρώπους της Τέχνης με απαίτηση απαγόρευσης παραστάσεων όπως το CORPUS CRISTI είναι προκλήσεις πρωτοφανής.

Δεν πρέπει να αφήσουμε το φίδι που έχει εκκολαφθεί να χύνει το δηλητήριο του για να εξοντώσει τις ελευθερίες όλων μας, για να τσακίσει τους «άλλους» όσους διαφέρουν από τα πρότυπα της «καθαρής φυλής» στη βάση του έθνους, της θρησκείας, του χρώματος του δέρματος, του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Μας προκαλεί οργή η ιδέα ότι παιδιά που γεννιούνται σε αυτή τη χώρα και δεν γνώρισαν ποτέ άλλη δεν θα μπορούν να αποκτούν ιθαγένεια μετά την αρνητική γνώμη του ΣτΕ, το οποίο ευθυγραμμίστηκε με ΝΔ και Χρυσή Αυγή. Αγανακτούμε με τη FRONTEX που οδηγεί σε θάνατο ανθρώπους κατατρεγμένους από τους πολέμους, τη φτώχεια και τις δικτατορίες. Δεν ανεχόμαστε τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα

Λέμε ΟΧΙ στο φασισμό και το ρατσισμό. Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε το κυνήγι μαγισσών του Χίτλερ κατά των εβραίων στο πρόσωπο των μεταναστών.

Αθήνα-πόλη ελεύθερη, χωρίς φασισμό και ρατσισμό!

Καλούμε τους Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών να βαδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι ενάντια στη φασιστική απειλή και τη ρατσιστική βία.

Να κάνουμε τη Αθήνα στις 19 Γενάρη, αντιφασιστική πόλη. Να πλημμυρίσουμε το Σύνταγμα με χιλιάδες ανθρώπους σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο, μια συναυλία διαμαρτυρίας-κραυγή κατά του νεοναζισμού και του ρατσισμού, μια μέρα δράσης των ανθρώπων των Γραμμάτων και της Τέχνης στο δρόμο, μια μέρα δράσης όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας.

solidarirty from england

Advertisements