Αλληλεγγύη στους Ελεύθερους Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικούς χώρους! Πορείες – Εκδηλώσεις – Ανακοινώσεις

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ -Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή, Ιλίσια, Ζωγράφου

16/2/2013 Σάββατο 11:00π.μ. Άλσος Παγκρατίου (Ευτυχίδου & Σπ. Μερκούρη)

Κοινή Πορεία Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις και τους Αυτοοργανωμένους Χώρους των συνελεύσεων των γειτονιών Βύρωνα, Παγκράτι, Καισαριανή, Ιλίσια, Ζωγράφου!

16/2/2013 -11:00 ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ -Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή, Ιλίσια, Ζωγράφου

16/2/2013 -11:00 ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ -Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή, Ιλίσια, Ζωγράφου

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα ΖωγράφουΑυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου –
ΜπαξέςΜπερντές-αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώροςΠρωτοβουλία κατόικων ΚαισαριανήςΣυνέλευση Άλσους Παγκρατίου –  Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής-Ζωγράφου –  Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής

Info 16/2/2013 -11:00 ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ -Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή, Ιλίσια, Ζωγράφου

Info 16/2/2013 -11:00 ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ -Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή, Ιλίσια, Ζωγράφου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Διήμερο εκδηλώσεων στο Πολυτεχνείο 15-16/02/2013 για την  αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, για το πέρασμα από την καταστολή στην Δημιουργία και το προχώρημα του αγώνα

Διήμερο εκδηλώσεων στο Πολυτεχνείο 15-16/02/2013 για την  αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα

Διήμερο εκδηλώσεων στο Πολυτεχνείο 15-16/02/2013 για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα

Παρασκευή 15/2
Καταλήψεις… αυτοοργανωμένα εγχειρημάτα αντίστασης, δημιουργικότητας, αλληλεγγύης. Κύτταρα ενός άλλου κόσμου, ελευθερίας, ισότητας, αξιοπρέπειας, κοινοκτημοσύνης. Η σημασία τους στις γραμμές των «από κάτω» και η καταστολή τους ως κομβική επιλογή της κυριαρχικής επίθεσης κατά των κοινωνικών-ταξικών αγώνων.

Σάββατο 16/2
Το ερώτημα της διασύνδεσης των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων και αντιστάσεων «από τα κάτω»: καταλήψεις, στέκια σχολών και περιοχών, αυτοδιαχειριζόμενες δομές αντιπληροφόρησης, συνελεύσεις γειτονιών, σωματεία βάσης, πολιτικές, εργατικές, θεματικές ομάδες, πρωτοβουλίες και συνελεύσεις (κινηματικές προβολές πριν την έναρξη της εκδήλωσης)

από τις 6.00μμ, έκθεση έντυπου υλικού αυτοοργανωμένων χώρων και καταλήψεων – έναρξη εισηγήσεων 6.30μμ
καταλήψεις, αυτοοργανωμένοι χώροι, συλλογικότητες, συντρόφισσες/οι
http://www.kinimatorama.net/node/29123

. . .

Ανακοίνωση: Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, 2 Φεβρουαρίου, ο ΙΣΤΟΣ – Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Χαϊδαρίου δέχτηκε εμπρηστικό χτύπημα. Την ευθύνη ανέλαβαν στο blog τους(!), οι Αυτόνομοι Μαίανδροι Εθνικιστές, με ακατάληπτα συνθήματα μίσους.
Το βράδυ του Σαββάτου, 2 Φεβρουαρίου, μετά το πέρας της πορείας της Χρυσής Αυγής, μηχανοκίνητο κομμάτι της, περίπου 15 ατόμων, επιτέθηκε στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο-Μπερντέ στα Ιλίσια, σπάζοντας τη τζαμαρία. Ύστερα, επιτέθηκαν στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο-Βίλα Ζωγράφου.

Όμως, εκεί δεν ήταν κλειστός ο χώρος. Ο κόσμος που βρισκόταν στην είσοδο απέκρουσε την επίθεση, τρέποντας τους σε άτακτη φυγή, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν δύο από τα μηχανάκια τους. Μετά από τρία χτυπήματα μίσους, εντός 18 ωρών, εμφανίστηκαν και οι δυνάμεις του «νόμου και της τάξης»! Διμοιρίες ΜΑΤ και δυνάμεις Δ – ΔΙΑΣ απέκλεισαν την περιοχή στου Ζωγράφου.

Γιατί; Όχι φυσικά για να βρουν τους δράστες της επίθεσης, αλλά για να αποκλείσουν τη Βίλα, να απειλήσουν έναν ακόμα ελεύθερο κοινωνικό χώρο και να μαζέψουν τα μηχανάκια που άφησαν πίσω οι επιτιθέμενοι, λες και ήταν «συνάδελφοί τους». Είναι διαρκώς πιο φανερό – και πλέον χωρίς καν «να τηρούν τους τύπους» – ότι οι κρατικές δυνάμεις και οι φασιστικές συμμορίες εργάζονται ταυτόχρονα για να χτυπήσουν, όσο μπορούν, τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, τις συλλογικότητες, τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, τον εχθρό – λαό που τολμάει να διεκδικεί τη ζωή του.Ο ΙΣΤΟΣ, όπως και ο Μπερντές και η Βίλα Ζωγράφου, όπως δεκάδες άλλοι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι, είναι χώροι αλληλεγγύης, πολιτισμού χωρίς εμπόρευμα κι εκμετάλλευση, χώροι ελεύθερης κοινωνικής δράσης. Ό,τι ακριβώς, η κυβέρνηση, οι δικαστικοί – κατασταλτικοί μηχανισμοί και οι φασίστες αποκαλούν -σε κοινή γλώσσα – χώρους ανομίας.
Δε φοβόμαστε εμείς. Αυτοί φοβούνται. Είναι κάθε μέρα πιο σαφές, από τις υστερικές τους αντιδράσεις, πόσο τρομάζουν από τέτοια εγχειρήματα που βαθαίνουν, διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται. Είναι δεδομένη η αλληλεγγύη μας, τόσο με ανακοινώσεις όσο και έμπρακτα, στα συγκεκριμένα εγχειρήματα αλλά και σε κάθε άλλο, με το οποίο μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες, δράσεις και ανάγκες.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΡΩΝΑ
http://politistikokentrovirona.blogspot.gr/