17 Ημέρες δίνουν ηρωϊκό αγώνα τα αδέρφια μας στην Τουρκία

Live: http://www.livestream.com/revoltistanbul

13-6-2013-revoltistanbul

13-6-2013-revoltistanbul


Live: http://www.ustream.tv/channel/capultv

Ο Ερντογάν ζήτησε από τις μητέρες να πάρουν τα παιδιά τους έξω από το #Gezipark και μητέρες έκανουν μια αλυσίδα για να τα προστατέψουν

Ο Ερντογάν ζήτησε από τις μητέρες να πάρουν τα παιδιά τους έξω από το #Gezipark και μητέρες έκανουν μια αλυσίδα για να τα προστατέψουν

Ο Ερντογάν ζήτησε από τις μητέρες να πάρουν τα παιδιά τους έξω από το #Gezipark και οι μητέρες έκανουν μια αλυσίδα για να τα προστατέψουν!!

http://gezipark.nadir.org/index_gre.html

[gezipark.nadir.org] We need you: we need people who can translate from Turkish to English or other languages. If you want to help, send an email to gezipark@nadir.org

13-6-2013

 

23.40:

[Άγκυρα] Κάτοικοι της Dikmen συνεχίσαν τις διαδηλώσεις με ανατολίτικους παραδοσιακούς χορούς και συνθήματα μπροστά από τα οδοφράγματα των μπάτσων για 45 λεπτά. Έπειτα ολοκληρώθηκε η διαδήλωση.

23.17:

[Κων/πολη] Συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων μπροστά από το λύκειο Sair Abay. Ο Korkmaz Aslan χαιρέτισε την 17η μέρα της αντίστασης εκ μέρους της “Ταξίμ Αλληλεγγύη” και κάλεσε τους κατοίκους της γειτονιάς Gazi, που βρίσκονται στο δρόμο έναντια στο φασισμό του ΑΚΡ να συναντήθουν και πάλι αύριο στις 21.00 Φωτογραφία

22.23:

[Άγκυρα] Πορεία κάτοικων της Seyranbaglari στους πίσω δρόμους εξαιτίας της βροχής. Σύντομη πορεία κατοίκων της Kecioren

22.59:

[Κωνσταντινούπολη] Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, ο Huseyin Avni Mutlu είπε «Από τις 24.00 και μετά σήμερα, αν είναι απαραίτητο μέχρι το πρωί, θα βρισκόμαστε στην καφετέρια Dolma Bahce Saat Kule και θα μιλάμε με όποιον θέλει να μας μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο».

22.51:

[Κωνσταντινούπολη] Τα πλήθη στο Γκάζι έχουν φτάσει τις 20 χιλιάδες. Και οι δύο πλευρές του δρόμου είναι κλειστές για την κυκλοφορία.

22.50:

[Άγκυρα] Θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας (ΤΟΜΑ – βλ. ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ) έκοψαν την κυκλοφορία της διαδήλωσης που ερχόταν από το Dikmen, ο κόσμος περιμένει.

19.13:

[Κωνσταντινούπολη] Κινηματογραφιστές θα βγάλουν δελτίο τύπου στα σκαλιά του πάρκου Γκεζί στις 10μ.μ.

19.10:

[Άγκυρα] Η διαμαρτυρία με ανάγνωση βιβλίων που ξεκίνησε στις 6μ.μ. στο Güvenpark συνεχίζει με 150 συμμετέχοντες. Το κάλεσμα για αυτήν την διαμαρτυτία έγινε μέσω των κοινωνικών δικτύων.

19.04:

[Κωνσταντινούπολη] Η “Αλληλεγγύη για την Ταξίμ”: Συνεχίζουμε να ζούμε στην Ταξίμ, στο πάρκο Γκεζί όπως κάναμε τις τελευταίες 17 μέρες. Καλούμε την κυβέρνηση να δράσει με υπευθυνότητα. Είμαστε εδώ και δεν πρόκειται να πάμε αλλού.

19.00:

[Κωνσταντινούπολη] Η “Αλληλεγγύη για την Ταξίμ” ξεκίνησε την ανακοίνωση τύπου με συνθήματα «Η Ταξίμ είναι δική μας, η Κωνσταντινούπολη είναι δική μας».

17.25:

[Κωνσταντινούπολη] Το SDP (Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα) καλεί το δημοκρατικό κοινό να συναντηθούν μπροστά από την πόρτα C του Caglayan δικαστηρίου για να δείξουν την υποστήριξή τους στους αντιστέκοντες στο πάρκο Γκεζί.

16.22:

[Κωνσταντινούπολη] Η “Αλληλεγγύη για την Ταξίμ” καλεί σε διαδήλωση ενάντια στην τρομοκρατία της αστυνομίας και στο παράνομο έργο που αφορά το πάρκο Γκεζί στις 19.00.

16.00:

[Αττάλεια] Οι κάτοικοι των Ατταλείων καλούνται στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις 19.00 στην πλατεία Cumhuriyer κάθε απόγευμα.

16.00:

[Τσανακάλε] Οι κάτοικοι του Τσανακάλε συγκεντρώνονται στην πλατεία İskele κάθε μέρα στις 7μ.μ.

16.00:

[Προύσα] Το DİSK (Συνομοσπονδία Επαναστατικών Συνδικάτων Τουρκίας), KESK (Ομοσπονδία Σωματείων και Ενώσεων Υπαλλήλων Δημοσίου Τομέα), TTB (Σωματείο Ιατρών Τουρκίας), TMMOB (Σωματείο Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων) and η Ένωση Δικηγόρων καλούν σε συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Χέυκεν της Προύσας.

16.00:

[Κοτσαέλι] Η καθημερινή συνάντηση των ακτιβιστών από τα κοινωνικά δίκτυα και τις ομοσπονδιακές ομάδες στο Κοτσαέλι θα πραγματοποιηθεί στις 7μ.μ. στο πάρκο Cumhuriyet.

16.00:

[Σμύρνη] Σήμερα στις 7μ.μ το CHP (αριστερό κόμμα) θα περπατήσει από την πλατεία Cumhuriyet στην πλατεία Gündoğdu.

16.00:

[Μερσίνα] Σήμερα το απόγευμα οι κάτοικοι της Μερσίνας θα συναντηθούν στις 6.30μ.μ. στην πλατεία Barış.

16.00:

[Τραϊανούπολη] Η πλατφόρμα “Αντίσταση για την Ταξίμ” στην Τραϊανούπολη καλεί τον κόσμο να έρθει στο κεντρικό ταχυδρομείο και να περπατήσει από εκεί στο κέντρο της πόλης την Κυριακή στις 4μ.μ

16.00:

[Νίτζε] Σήμερα η καθιστική διαμαρτυρία στην Νίτζε θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-7μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

16.00:

[Αρτβίν] Η Μ.Κ.Ο. Halkevi καλεί τους κατοίκους του Borçka στην Αρτβίν να συμμετάσχουν στην διαδήλωση από το Mavi Çarşı στην πλατεία Havuzlu στις 6μ.μ.

13.47:

[Άγκυρα] Οι φοιτητές που έσπασαν τον αποκλεισμό της αστυνομίας χθες το βράδυ στο Güvenpark της Άγκυρας με την διαμαρτυρία ανάγνωσης βιβλίων, θα συναντηθούν στο Güvenpark στις 6μ.μ σήμερα.

13.46:

[Άγκυρα] Η Σίβας δημοκρατική πλατφόρμα δίνει συνέντευξη τύπου σήμερα στις 6μ.μ. στην πλατεία της πόλης για την βία και την καταστολή στην Τουρκία και στηο πάρκο Γκεζί.

13.43:

[Άγκυρα] Οι ακαδημαϊκοί στην Άγκυρα θα συναντηθούν στην διασταύρωση των οδών Küçükesat-Tunali Hilmi στις 7μ.μ και θα κατευθυνθούν στο Kugulupark για να διαδηλώσουν ενάντια στην αστυνομική βία και τις επιθέσεις στο Kugulupark – λεωφόρο Κέννεντυ Φωτογραφία

13.13:

[Αντιόχεια] Στην Αντιόχεια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση που ονομάζεται «Τα δικαιώματα των αντιστασιακών» σήμερα στις 6μ.μ.

04.03:

[Κωνσταντινούπολη] Σύμφωνα με δικηγόρους 47 άτομα έχουν προσαχθεί σήμερα. 3 από αυτά δεν είναι τούρκοι πολίτες και έχουν αφεθεί χωρίς κατηγορίες. Ένας εξ αυτών είναι φοιτητής Erasmus. Τα 72 μέλη του SDP (Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα) βρίσκονται ακόμη υπό κράτηση.

01.51:

[Άγκυρα] Έχει κοπεί το ρεύμα στις οδούς Kucukesat, Tunali Hilmi και στην λεωφόρο Kennedy. Οι συγκρούσεις συνεχίζουν στο Τunali Hilmi. Το ρεύμα για τα οχήματα των πολιτών έχει κοπεί σε όλη την περιοχή.

01.39:

[Άγκυρα] Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν ξανά στους εξεγερμένους της οδού Bestekar.

01.38:

[Άγκυρα] Τα οδοφράγματα στην Bestekar Sokak καίγονται. Η αντίσταση συνεχίζει.

01.35:

[Κωνσταντινούπολη] Παρόλες τις προσπάθειες, θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας (ΤΟΜA – βλ. ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ) δε μπορούσαν να μετακινήσουν τα οδοφράγματα στην οδό Κέννεντυ. Οι διαδηλωτές στοχεύουν τα μάτια των οδηγών των θωρακισμένων οχημάτων, μέσα από τα σύννεφα δακρυγόνων.

01.19:

[Άγκυρα] Οι συγκρούσεις συνεχίζουν στις οδούς Kucukesat και Kennedt όπως και στην Tunali Hilmi. Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Ένας που του έριξαν δακρυγόνο στα πόδια, δέχτηκε περίθαλψη από τους κατοίκους της γειτονιάς. Ο αριθμός των τραυματιών αυξάνεται.

01.09:

[Άγκυρα] Οι συγκρούσεις γίνονται πιο σφοδρές στην οδό Tunali Hilmi. Η ρίψη δακρυγόνων συνεχίζεται ακατάπαυστα.

01.02:

[Άγκυρα] Από τους δρόμους και τις λεωφόρους ο κόσμος φωνάζει “Η Ταξίμ είναι παντού, η αντίσταση είναι παντού” και “Να παραιτηθεί ο δικτάτορας”. Ο κόσμος στην Άγκυρα υποστηρίζει τους διαδηλωτές από τα σπίτια τους.

00.58:

[Άγκυρα] Ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου (λάμψης) στις λεωφόρους Κέννεντυ, Tunalı Hilmi και Küçükesat. Οι μπάτσοι χρησιμοποιούν και πλαστικές σφαίρες.

00.52:

[Κωνσταντινούπολη] Χιλιάδες κόσμου ήταν στο δρόμο στην περιοχή του Γκάζι. Οι συγκρούσεις που κράτησαν μέχρι τη νύχτα τελείωσαν.

00.49:

[Άγκυρα] Το πλήθος φωνάζει “Το δημοψήφισμα είναι εδώ που είναι και ο Ταγίπ”.

00.48:

[Άγκυρα] Οι συγκρούσεις συνεχίζουν στην λεωφόρο Κέννεντυ.

00.43:

[Άγκυρα] Στην οδό Küçükesat του Dörtyol και προς την λεωφόρο Κέννεντυ οι συγκρούσεις συνεχίζουν

00.37:

[Άγκυρα] Βροχή δακρυγόνων στους δρόμους. Λόγω των οδφραγμάτων τα θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας δεν μπορούν να πλησιάσουν αλλά τα ΜΑΤ κυνηγάνε διαδηλωτές με τα πόδια. Οι συγκρούσεις εξαπλώθηκαν στις οδούς Bestekar και Tunus.

00.34:

[Άγκυρα] Οι μπάτσοι επιτέθηκαν σε χιλιάδες διαδηλωτές στην λεωφόρο Κέννεντυ.

00.02:

[Άγκυρα] Οι διαδηλωτές έφτασαν τους 5000 στην λεωφόρο Κέννεντυ. Έχουν στήσει οδοφράγματα και περιμένουν τους μπάτσους.

Gezi Park is Life itself; We continue to defend our life, our basic rights of life everywhere and under all circumstances!

13 June 2013

“Basic rights and freedoms cannot be held to voting. A person’s human rights and liberties, a society’s, a people’s freedom of life, of faith cannot be held to a referendum”

-Recep Tayyip Erdogan, December 1st, 2009. AKP Group Meeting.

Within the framework of our Constitution and international agreements of which our country is also a signatory, it is perfectly clear that the right to live within a healthy environment and demands of fundamental liberties cannot be made subjects of a referendum by any means. The solidarity process that has become identified with Gezi Park we are living through today, is a social expression of these rights and demands.

That is the reason why we are saying, one more time, that “the fulfillment of our demands” is the government’s duty towards the citizen under normal legal circumstances. Besides, the court has decided to stop the execution of the said project. The Solidarity is only insisting on reminding the government of this duty.

In that sense, we see and would like to see the government’s leave of a language of intimidation and start of a discussion on a “referendum” instead of police raids, gas bombs and pressured water as a step and promise to stop new deaths. However, we regret to observe that the language of intimidation ensues in the statements made by the government spokespeople and the PM.

These statements make obvious that “referendum” is an empty term that cannot be meaningfully filled. In addition, it has become clear with the statements of the Head of the State Council and the PM that the referendum on this issue does not have legal quality. That is why we repeat that the real agenda is taking concrete steps towards our demands rather than the feasibility of the referendum or its exact implementation.

As a part of these steps, upon the complaints on the processes, Turkish Ombudsman Institute consulted Taksim Solidarity within their investigation.  In addition, they stated that individual applications would also be accepted.

The conflict between the ones who claim their park and their right to life and the ones who favor concretization should not be transformed into a conflict between the ones who refuse referendum and the ones favor it. It should be realized that an atmosphere of political parties calling for demonstrations in favor of the referendum and the society is being antagonized is extremely dangerous.

Not a single person came to the Gezi Park with this demand or expectation in their minds. None among the thousands of young people or women, who have been staying in tents and gassed at 5 AM, have pursued such a purpose. Hundred thousands of people did not fill the Gezi Park and the Taksim Square for days just to hear this word. The attacks, which resulted in deaths and over a thousand injuries, did not take place in order to have a referendum. In the face of the attacks, when people spill out into the streets in 77 cities all around the country crying out “Don’t touch the youth, we want freedom”, referendum was never on the agenda.

The demands and the expectations of the squares are crystal clear, simple, humane, legal and legitimate…

The warning of the European Parliament regarding the legality of these expectations is very clear. Any step towards the fulfillment of the demands is extremely valuable and should be considered with great caution.

An investigation and deposal of the officials responsible for the police violence would be a much more realistic and easy first step serving the societal peace.

Therefore, we expect first from the government and then from all the other officials to dedicate their energies and authority to intensify on other solutions, which would not antagonize the society. Instead of initiating ambiguous and dilatory processes that would result into differentiation, we want quick and consequent steps to be taken.

We hope that a dialog can be initiated recognizing “TAKSIM SOLIDARITY” that reflects the feelings of thousands of our citizens and addresses the demands that people speak up in every square. We call each and every democratic institution; artist, intellectual and the media continue to contribute the resistance in order to take serious steps towards the realization of people’s demands.

With all these motives, as we have been sitting in the park from the very first day, we will be here with our songs, with our books and poems; with our sleeping bags and mates and with our DEMANDS.

WE are HERE, as we have been for 17 days!

We continue to defend our life, our basic rights of life

everywhere and under all circumstances! 

TAKSIM SOLIDARITY

One comment on “17 Ημέρες δίνουν ηρωϊκό αγώνα τα αδέρφια μας στην Τουρκία

Comments are closed.