Αντίο Αχιλλέα

Νωρίς τα ξημερώματα της 4ης Σεπτεμβρίου έχασε τη ζωή του ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παναγούλης, παρασυρόμενος έξω από την ΕΡΤ επί της Μεσογείων από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Είμαστε συγκλονισμένοι από τον τόσο άδικο χαμό του. Γνωρίσαμε τον Αχιλλέα πριν δύο χρόνια στο Σύνταγμα, όπου μαζί σταθήκαμε πλάι πλάι σε όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα επί δύο μήνες. Ο Αχιλλέας ήταν μέλος της ομάδας multimedia, πάντα στην πρώτη γραμμή με την κάμερα και τη φωτογραφική του μηχανή, να αποτυπώνει και να καταγράφει τις ιστορικές στιγμές που ζήσαμε. Γεμάτος ενέργεια και διάθεση όχι μόνο να κάνει, αλλά και να προτείνει πράγματα, ένας χείμαρρος από ιδέες και προτάσεις. Το μόνιμο άγχος του ήταν το πως θα ενεργοποιηθούν οι πολίτες ακόμα περισσότερο, πως θα συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι, πως μπορούσαμε εμείς να βοηθήσουμε να συμβεί.

Αχιλλέα το κενό που αφήνεις πίσω σου είναι δυσαναπλήρωτο. Φεύγεις σε μια στιγμή που παλεύουμε να χτίσουμε το όραμα για την άλλη κοινωνία. Ένα όραμα που όμως θα γίνει πραγματικότητα. Και ‘συ θα είσαι πάντα ένα λιθαράκι του κόσμου που χτίζεται.

Αντίο Αχιλλέα, οι εικόνες σου μένουν για ‘μας πολύτιμη κληρονομιά.

Με την κάμερα πάντα οπλισμένη,

τα παιδιά από το Mind The Cam.

Ένα από τα βίντεο του Αχιλλέα…

Advertisements