Ανακοίνωση συνέλευσης κατάληψης Πνευματικού Κέντρου Καισαριανής

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Στις 9/12, αγωνιζόμενοι άνθρωποι, αλληλέγγυοι από τις ανατολικές συνοικίες στον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Ν. Ρωμανού, προχωρήσαμε σε κατάληψη του Πνευμ.Κέντρου Καισαριανής. Στόχος μας να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας και να ενώσουμε την φωνή μας με την φωνή όλων αυτών που στέκονται στο πλάι στον Νίκου σ’ ολόκληρο τον κόσμο, που δημιουργούν εστίες αντίστασης και επίθεσης ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που σφίγγει όλο και πιο έντονα την θηλιά του γύρω μας.

Ο Ν.Ρωμανός από τις 10/11  ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Δικαίωμα που η ίδια η “δημοκρατία” τους εξασφαλίζει σε όλους αυτούς τους οποίους στοιβάζει στα μπουντρούμια της για να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της. Ένα δικαίωμα που η “δημοκρατία” του στερεί με μόνη δικαιολογία το δίκαιο της πυγμής. Δικαίωμα κατακτημένο, και όχι παραχωρημένο, που κάλυπτε την κόλαση του εγκλεισμού με ένα δημοκρατικό και ανθρωπιστικό προσωπείο. Το προσωπείο αυτό έχει πλέον πέσει, είτε με την στέρηση εκπαιδευτικών αδειών, είτε με εκδικητικές προφυλακίσεις, και κυρίως με την δημιουργία ειδικών φυλακών τύπου Γ που έχουν σαν κύριο στόχο την εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων και όσων φυλακισμένων αντιστέκονται στην συνθήκη του εγκλεισμού τους.

Το σκληρό πρόσωπο του κράτους δεν μας εκπλήσσει. Το δείχνει καθημερινά σε όλους τους ανθρώπους που τολμούν να αγωνιστούν για την αξιοπρέπεια τους, ενάντια στην έρημο που επιβάλλουν οι σύγχρονοι κρατικοί μηχανισμοί, στην απαξίωση της ζωής των από κάτω. Σε μια παγκόσμια συνθήκη που θέλει τα “δημοκρατικά” κράτη να δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να κρύψουν το πρόσωπο του ολοκληρωτισμού τους. Από το Φέργκιουσον και τους 43 δολοφονηθέντες στο Μεξικό, ως τον Ρεμί Φρες στην Γαλλία και τον Μπ. Ελβάν στην Τουρκία, ο παγκόσμιος δημοκρατικός ολοκληρωτισμός διατηρεί την κοινωνική ειρήνη δολοφονώντας όσους περισσεύουν, είτε επειδή αντιστέκονται είτε απλά επειδή είναι φτωχοί.

Για αυτό, δεν στεκόμαστε δίπλα στον Νίκο Ρωμανό για να υπερασπιστούμε ένα αόριστο δικαίωμα στην μόρφωση. Η βαθιά ανάσα που πήρε ο Νίκος, μας γέμισε με θάρρος και ελπίδα για να ξαναβγούμε στους δρόμους, να διεκδικήσουμε μαζί του και μαζί με όλους τους καταπιεσμένους την αξιοπρέπεια μας. Ο αγώνας του Νίκου βρήκε πολλά ευήκοα ώτα μέσα στη κοινωνία αλλά ταυτόχρονα, αντιμετώπισε τα τείχη του κοινωνικού εκφασισμού: όλων αυτών που φτύνουν και απαξιώνουν όσους σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται, όλων όσων έχουν χάσει κάθε ανθρώπινο προσωπείο και μοιάζουν με κανίβαλους. Είναι αγώνας όσων αποφάσισαν να πάρουν θέση μάχης ενάντια σε όσα μας επιβάλλουν αυτοί που θέλουν να ορίσουν τις ζωές μας. Έτσι και εμείς αποφασίσαμε να πάρουμε θέση, να συνταχθούμε με όλους αυτούς που καταλαμβάνουν κτήρια, κλείνουν δρόμους, κάνουν επιθέσεις και σαμποτάρουν την κανονικότητα σε ολόκληρη την χώρα, ενάντια στην αυταρχικότητα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που επιβάλλεται μέσα και έξω από τις φυλακές.

Σήμερα, Τετάρτη 10/12, μετά από μια βδομάδα συνεχών κοινοβουλευτικών παζαριών και ασκήσεων επίπλαστου ανθρωπισμού, το πολιτικό προσωπικό αναγκάστηκε να κάνει μια υπαναχώρηση νομοθετώντας την εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων, κατάδικων ή υπόδικων καθώς και την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι). Εκεί τους οδήγησε ο φόβος δημιουργίας συνθηκών κοινωνικής αστάθειας από τις δυναμικές που ανέδειξαν η μαχητική στάση των απεργών πείνας καθώς και το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης. Γνωρίζουμε, όπως και ο σύντροφος, ότι η πρόβλεψη για τα βραχιολάκια ανοίγει την δυνατότητα συνθηκών γενικευμένης παρακολούθησης και καταστολής όσων μπαίνουν στα δίχτυα του νόμου του σύγχρονου καθεστώτος. Και η συνθήκη αυτή αποτελεί ακόμα μια θέση μάχης για το κίνημα μέσα και έξω από τις φυλακές.

 Με ή χωρίς αυτήν την τροπολογία, με ή χωρίς την απεργία πείνας του Ν.Ρωμανού, οι επιλογές μας δεν περιλαμβάνουν στο ελάχιστο τη συνθηκολόγηση. Ο πόλεμος ενάντια στις φυλακές και τις ειδικές συνθήκες κράτησης, ενάντια στον κόσμο της εξουσίας, ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό συνεχίζεται και είναι στα χέρια των εξεγερμένων.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΡΩΜΑΝΟ.  ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ, ΠΟΛΙΤΗ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΝΙΚΟ ΓΕΡΑ, ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΠΕΜΠΤΗ 11/12, 18:00, ΟΜΟΝΟΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17:00, ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

από Κατάληψη Πνευματικού Κέντρου Καισαριανής Δεκ. 10, 2014, 4:34 μμ.,

Advertisements