Ανακοίνωση κατάληψης πρυτανείας

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 2 ΜΑΡΤΗ

Οι πολιτικοί κρατούμενοι απεργοί πείνας έχουν βάλει συλλογικό ανάχωμα το ίδιο τους το σώμα ενάντια στην αντιτρομοκρατική εκστρατεία, την ποινικοποίηση της αντίστασης, την καταστολή του «εσωτερικού εχθρού».

Αγωνίζονται για:

1) Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.

2) Κατάργηση των νόμων 187 (περί “εγκληματικής οργάνωσης”) και 187Α (περί “τρομοκρατικής οργάνωσης”), που δημιουργούν ένα ιδιότυπο καθεστώς εξαίρεσης, επιβάλλοντας ειδική δικαστική διαχείριση με σκοπό τη μεγιστοποίηση των ποινών των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος. Οι ίδιοι νόμοι χρησιμοποιούνται για την καταστολή κοινωνικών αγώνων που ξεφεύγουν από το πλαίσιο της αστικής νομιμότητας (όπως π.χ. στις Σκουριές).

3) Κατάργηση του “Κουκουλονόμου”, ο οποίος ποινικοποιεί ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας των διαδηλωτών.

4) Απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, που με ποσοστό αναπηρίας άνω του 90%, το αστικό κράτος επί 13 χρόνια τώρα εξοντώνει μεθοδικά και εκδικητικά, μην επιτρέποντας ιατρική παρακολούθηση και νοσηλεία ανάλογη των βλαβών της υγείας του.

5) Οριοθέτηση ζητημάτων για την επεξεργασία και χρήση του γενετικού υλικού (DNA), ως αποδεικτικού μέσου, το οποίο μέσα στις δικαστικές αίθουσες έχει χρησιμοποιηθεί σε αστυνομικές μεθοδεύσεις κι έχει οδηγήσει αγωνιστές στη φυλακή.

Δίπλα τους οι, φυλακισμένοι στην Ελλάδα, αγωνιστές από την Τουρκία οι οποίοι σε ένδειξη αλληλεγγύης κάνουν κυλιόμενη απεργία πείνας στηρίζοντας τα αιτήματα.

Η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων αφορά όλα τα κοινωνικά κομμάτια που αγωνίζονται. Τους μαθητές στη Λάρισα που διώκονταν με τον αντιτρομοκρατικό για τη συμμετοχή τους στην εξέγερση τον Δεκέμβρη του 2008. Τους εκατοντάδες διαδηλωτές των τελευταίων χρόνων που βρίσκονται σε δικαστική ομηρία βάσει του κουκουλονόμου. Τους κατοίκους στις Σκουριές που αγωνίζονται με κάθε μέσο ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους και διώκονται με τον νόμο περί “εγκληματικής οργάνωσης” και βάσει υποτιθέμενων στοιχείων DNA.

Η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων αφορά όλους τους προλετάριους. Γιατί το καθεστώς έκτακτης ανάγκης υπάρχει για να επιβληθεί η βίαιη φτωχοποίηση της κοινωνίας, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις. Για να μεταφερθεί το κόστος της κρίσης στην εργατική τάξη, τους ανέργους, στα λαϊκά στρώματα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

– ενάντια στο κρατικό ψεύδος που υποστηρίζει ότι τα αιτήματα των απεργών πείνας έχουν ικανοποιηθεί.

– ενάντια στις εσκεμμένες καθυστερήσεις της συγκυβέρνησης που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των απεργών πείνας

– ενάντια στην προπαγάνδα των ΜΜΕ που ανακαλύπτουν την αξία της ανθρώπινης ζωής όταν πρόκειται για πολιτικούς, βιομήχανους, εφοπλιστές, Αμερικανούς πράκτορες και την «ξεχνάνε» όταν πρόκειται για σακατεμένους εργάτες, πνιγμένους μετανάστες, βασανισμένους και δολοφονημένους αγωνιστές.

– ενάντια στους «αριστερούς» δημοσιογράφους που ελεεινολογούν και προβοκατορολογούν τον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων και των αλληλέγγυων.

Η κατάληψη της πρυτανείας συνεχίζεται. Ένα ανοιχτό κέντρο αγώνα, φωνή των απεργών πείνας και των δίκαιων αιτημάτων τους.

-Ενάντια στη συκοφάντηση και το συνειδητό ψεύδος εκ μέρους των πρυτανικών αρχών και των ΜΜΕ που μιλούν για απώλεια ζωών από ναρκωτικές ουσίες –προϊόν της νοσηρής φαντασίας και της κακοήθειας τους – και επικαλούνται για λογαριασμό της κρατικής καταστολής τη θεωρία των δυο άκρων, αξιοποιώντας τις προκλήσεις και τις προβοκάτσιες φασιστοειδών.

– Ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει στηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα με την ασφυκτική περικύκλωση της πρυτανείας από ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ασφαλίτες με προσαγωγές και συλλήψεις.

ΝΑ ΟΞΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ενάντια στο νέο μνημόνιο που υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών που συνεχίζουν να υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Ενάντια στην καταστροφική επένδυση της Eldorado Gold και του Μπόμπολα στη βορειοανατολική Χαλκιδική. Ενάντια στο σύγχρονο καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Κατάληψη πρυτανείας
Επόμενη συνέλευση Τετάρτη 15/04 στις 21.00

από http://athens.indymedia.org/post/1542984/